ERZİNCAN / TERCAN - Tercan Anadolu Lisesi

Tercan Anadolu Lisesi

ATATÜRK MAH. MEVLANA CAD. TERCAN ANADOLU LISESI BLOK NO 3 TERCAN / ERZİNCAN
Vizyon
Okul olarak kendini sürekli yenileyen, çalışkan,dürüst,araştıran,idealist nesillerin yetiştiği; tüm öğrencilerimizin en iyi eğitim ve öğretim ortamında hayata ve üniversiteye hazırlandığı, yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliği ile bölgemizde ilk akla gelen ve tercih edilen etkin ve nitelikli bir okul olmaktır.
Misyon
Öğrencilerin bireysel ilgi ve yetenekleri göz önünde tutularak toplam kalite yönetimi çerçevesinde eğitimde kaliteyi arttırmak. Her öğrencinin sahip olduğu potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak. Yönetim ve eğitim personelinin yeterliliklerini artırarak, mesleki becerilerini geliştirmek. Eğitim ve öğretim hizmetlerini MEB yönetmeliklerine uygun ve en yeni teknoloji imkanlarını kullanarak çevrenin ve öğrencilerin ihtiyaçlarına göre en uygun bir şekilde sunmak. Kaynaklarını etkin kullanan, çevreye ve insana sayglı, kaliteli, güleryüzlü hizmet veren bir kurum olmaktır.
Başarılar
Okulumuz İl geneli ve İlçede yapılan birçok spor müsabakası ve etkinlikte çeşitli dereceler kazanmıştır.
Lojman
8 - Okulumuza ait ilçe merkezinde sekiz daireye sahip bir lojman bulunmaktadır.Lojmanımız doğalgazlıdır.
Ulaşım
Okulumuz bulunduğu ilçe itibariyle uluslararası kara yolu üzerinde olduğu için sürekli ulaşım bulunmaktadır.Ayrıca Erzurum ve Erzincan´da bulunun hava alanları da kullanılabilmektedir.
Nüfus bakımından Erzincan ilinin en büyük ilçesidir.İlçe merkezi nüfusu 5313.
Okulumuz Erzincan´a 97 Erzurum´a 90 km uzaklıktadır.